spring

ALEA

De oude Japanners repareerden hun kostbare porselein niet zo onzichtbaar mogelijk, maar benadrukte de beschadiging van het kopje door de barst op te vullen met goud. Dat laat zien dat het kopje iets meegemaakt heeft, dat geeft het karakter, was hun redenatie.

Ook mensen kunnen breken

Na een opeenvolging van verdrietige gebeurtenissen stond ik een aantal jaren geleden voor de keus: de krassen uit mijn ziel wegpoetsen of de inkervingen benadrukken door ze op te vullen met goud. Ik koos voor het laatste en verwerkte de ervaringen in mijn debuutroman ‘Alea’ die in maart 2014 is uitgekomen. Hoewel het bedoeld was om anderen te helpen, bleek het schrijven al gauw een enorm positief effect te hebben op mijn helingsproces. Door in mijn verdriet te duiken en het van me af te schrijven, werd ik een nog gelukkiger mens.

Pythagoras: ‘Woorden zijn de adem van de ziel.’

En mijn woorden bliezen ‘Alea’ leven in. Nu mijn boek in de winkel ligt, hoop ik van harte dat ‘Alea’ de lezers zal inspireren hun eigen barstje met vergulde woorden te lijmen en het leven te omarmen, ook de schaduwkanten.

 

Alea is een sfeervolle psychologische roman over beeldend kunstenaar Odiel, die na meerdere confrontaties met de dood probeert haar angst te overwinnen en haar verdriet te verwerken.

Als Odiel na haar moeder en broer ook nog haar vader verliest, besluit ze haar jachtig bestaan te verruilen voor een periode van bezinning op een dunbevolkt Schots eiland. Zij hoopt dat de stilte haar zal helpen de inzichten waar ze naar op zoek is te vinden. Haar vlucht neemt een verrassende wending als zij daar de verhalen hoort over Alea, een meisje dat al jarenlang door haar moeder opgesloten zou zijn. De dorpelingen zijn er van overtuigd dat Alea alleen in haar moeders hoofd bestaat. Vastbesloten gaat Odiel echter op onderzoek uit. Dan blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt.

Alea is in alle (online) boekhandels verkrijgbaar.

De boektrailer met betoverende natuuropnames van het Schotse eilandje Hoy, waar het verhaal zich afspeelt, werd geproduceerd door Toine Cornelissen van Aircarus Productions. Lotte Meijer is Alea.

 

en_GBEnglish (UK)